Projekt

Mivel a biztonságos közlekedés mindannyiunk közös ügye, a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) a közúti balesetek megelőzésével összefüggő állami célkitűzés megvalósítása érdekében 2019. év április 15-án elindította az „Közlekedési, baleset megelőzési, valamint a KRESZ ismeretek bővítése céljából tananyagok és módszertani útmutatók fejlesztése, zárt rendszerű, elektronikus távoktatással megvalósított, akkreditált elméleti képzési program lebonyolítása” tárgyú projektet.

A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében összeállított, Nagy KRESZ Tudástár Program 2018 célja, hogy felhívja a figyelmet az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi változásokra, ezzel segítséget nyújtva a járművezetőknek, hogy tudásukat rendszerezzék, szabályismeretük és közlekedési moráljuk pedig fejlődjön.

Cél továbbá, hogy a közlekedésben rejlő balesetveszélyes helyzeteket könnyebben és időben felismerjék a vezetők, a szabályokat betartó és a környezettudatos attitűd fejlődjön, amelyek eredményeképpen a szabálysértések és a balesetek száma országosan csökkenthető.

A KRESZ-tudást felfrissítő képzések mellett idén is tanulhatóak olyan témakörök, mint például a „Gyalogos közúti közlekedés szabályai és viselkedési normái” és a „Kerekes székes közúti közlekedés szabályai és viselkedési normái”, valamint a "Közlekedési ismeretek kerékpárosok számára".

A biztonságos és felelősségteljes közlekedés önmagában is fontos, emellett ugyanakkor a vállalatok vezetői számára vonzó lehet az ingyenes képzés lehetősége is. Ennek segítségével a vállalat dolgozói felmérhetik és fejleszthetik meglévő tudásukat, ezáltal a céges gépjárművekkel történő munkavégzés során csökkenhet a balesetek bekövetkezésének kockázata. Mindemellett a cégvezetés számára a képzés pozitív hozadéka lehet a gépjárművek állagának megóvása, amely éves szinten jelentős megtakarítást eredményezhet a cég költségvetésében.

Az előzetes regisztrációhoz (2020.02.15.-éig) kötött ingyenes képzés 2020. március 15-éig érhető el, a képzésben mindenki részt vehet.

A Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében sikeresen elvégzett e-learning képzésekkel az oklevél mellett e-kuponkód szerezhető (kivéve a kreditpontot érő pedagógus továbbképzés).

Az e-kuponkóddal az oklevél tulajdonosa jogosulttá válik (amennyiben megfelel a jogszabályokban előírt feltételeknek - pl. életkori feltételek), egy, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által akkreditált, elektronikus elméleti KRESZ tanfolyam (AM, A1, A1(B), A2, A, B, C, vagy D) díjmentes elvégzésére. FIGYELEM: A kedvezményt csak az a személy veheti igénybe, aki számára a kedvezményt biztosító oklevél kiállításra került!

Az e-kuponkódok ezen az oldalon érvényesíthetőek 2020. május 15-ig: https://etitan.hu/akcio2019

Az akkreditált képzések a kuponkód beváltást követő 90 napon belül kezdhetők meg, és a képzések tananyagai a megkezdéstől számított 180 napon belül, összesen legfeljebb 60 óra időtartamban használhatóak.

A választott akkreditált elméleti képzésen való részvételt, és a képzés sikeres teljesítése után a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló 24/2005. (IV. 21.) GKM rendeletben előírt képzési igazolást állít ki.

A közlekedési alapismereti tudás megújítása, felfrissítése céljából a képzések tananyagát azok is elvégezhetik, akik már rendelkeznek az adott kategóriára vonatkozó vezetői engedéllyel.